ИЗВЕШТАЈ СА САЈМА УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Дана 29.03.2023. године у Крагујевцу одржан је регионални сајам „Ученичких компанија“ у организацији Достигнућа младих. Наша школа на сајму је имала две ученичке компаније. 

Прву ученичку компанију чинили су ученици одељења IV2: Милица Петровић, Кристијан Миловановић, Ивана Семиз, Лена Белошевић и једна ученица IV6, Маша Тодоровић. Они су заједно са својим менторима, Данијелом Рвовић и Селеном Пантовић, основали ученичку компанију под именом „Double Shot“ које се бави производњом и продајом кафе са биљком Гинко билоба. Како биљка Гинко помаже у концентрацији, циљ је био да се помогне студентима у спремању испита и да на тај начин се споји лепо и корисно. Ученичка компанија „Double Shot“ је на сајму у маркетинг изазову преко апликације инстаграм освојила награду публике. Велику помоћ у изради идеје, састављању компанијског извештаја и припреми бизнис плана, ученицима је пружила и бизнис ментор из привреде Светлана Ковачевић, Account menager Телекома Србије. 
 
FB IMG 1680550583726
Другу ученичку компанију чинили су ученици одељења II4: Урош Брзаковић, Мила Ерић, Анастасија Васовић и Таша Конић. Заједно са својим ментором Аном Спасојевић, основали су ученичку компанију „Mob-box“ које се бави производњом и продајом кутија за одлагање мобилних телефона. Бизнис идеја је потекла од тога да мобилни телефони ометају пажњу и смањују концентрацију ученицима. Одлагањем телефона током наставе, ученици би пажљивије слушали на часу и учествовали у настави. У будућности своје пословање би проширили на прављења кутије са пуњачима. Велику помоћ у изради идеје, бизнис плана, састављање компанијског извештаја, ученицима је пружила и бизнис ментор из привреде Зорица Шиповац, саветник продаје осигурања у осигуравајућем друштву Wiener Stadtische.
 
FB IMG 1680550505018
Сви поменути ученици су показали изузетно знање и вештину из области предузетништва, способност слушања и прихватања сугестија, вешто су решавали проблеме на које су наилазили током рада, као и велики такмичарски и тимски дух. 
Предметни наставници
Селена Пантовић
Данијела Рвовић
Ана Спасојев