Централна виртуелна банка


ЦЕНТРАЛНА ВИРТУЕЛНА БАНКА

На основу сагласности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од септембра 2012. године Централна виртуелна банка отпочела је са радом у Економској школи у Чачку. Сервисни центар виртуелних предузећа Србије  и Централна виртуелна банка (ЦВБ) омогућавају међусобно пословање виртуелних привредних друштава у Србији.

Координатори банке су: Данијела Рвовић, Ана Спасојевић, Данијела Николић и Сања Николић.

Циљ Централне виртуелне банке је подршка реализацији наставе у оквиру следећих обавезних наставних предмета:

  • Финансијско-рачуноводствена обука, код образовног профила финансијски администратор,
  • Пословна и административна обука, код образовног профила пословни администратор,
  • Обука у осигуравајућем друштву, код образовног профила службеник у банкарству и осигурању,
  • Обука у виртуелном предузећу, код образовног профила комерцијалиста.
  • Економско пословање код образовног профиа економски техничар.

Основни задатак ЦВБ је да опслужује сва виртуелна привредна друштва на територији Републике Србије, а под тим се подразумева подршка у процесу регистрације, отварање текућих рачуна, обављање платног промета, отварање девизних  рачуна, девизно пословање, кредитирање, отварање текућих рачуна запослених  и други текући послови.

Платни промет између виртуелних предузећа обавља се помоћу банкарског софтвера који омогућава online извршење трансакција. Овакав начин рада, у коме ученици користе све услуге електронског банкарства припрема их за што квалитетније обављање пословних обавеза које ће имати након завршетка средње школе.Да су наставници и ученици у виртуелним предузећима препознали значај коришћења електронског банкарства, говори и чињеница да преко 350 предузећа користи услуге ЦВБ, и да се број корисника сваке године повећава.

За све неопходне информације ЦВБ заједно са Сервисним центром Сопот има сајт www.servisnicentar.org који се редовно ажурира и на коме се објављују све новости везане за пословање ЦВБ.

Контакт:

 032/310-865

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.