Светски дан заштите животне средине одржан је манифестацијом Еко фест Ча 2024, у периоду од 04.06 - 05.06. 2024. године у просторијама ЦСУ Чачак низом активности.

Наше ученице Данијела Савковић, Сања Илић и Николина Јевтовић са ментором професорком Грозданом Ђуровић постигле су запажен резултат и награђене излетом. У среду, 26.06.2024. године реализован је излет у Специјални резерват природе Засавица - Сремска Митровица.

Ученице и наставница у Царској палати Сремска Митровица

У четвртак, 27.4.2023. године, у 7 часова, пун аутобус ученика у пратњи три наставника-Гордане Јевтовић, Драгице Вујичић и Љиљане Радојковић, кренуо је на пут из Чачка у правцу Пирота, града у ком се одржавао Сајам виртуелних предузећа. Пут је уз одобрење директора школе Владана Ницовића, био организован са циљем да се награде сви ученици који су показали завидне резултате на разним такмичењима у области спорта, економије, друштвених наука, као и раду на бројним пројектима. Такође, награђено је и шест ученика, чланова Ученичког парламента, за рад и допринос раду самог парламента. 

Ученици су имали прилику да присуствују званичном отварању Сајма ВПД-а, обиђу Сајам и обаве куповину на гостујућим штандовима виртуелних привредних друштава, пруже подршку ПД "Sweet Food" одељења III5, које је у пратњи ментора-наставнице Јоване Шеловић, представљало нашу школу, упознају се са културно-историјским наслеђем града Пирота.

Након тога, уследило је слободно време, а ученици су се задовољни оним што су видели и доживели, у вечерњим сатима, безбедно вратили својим кућама.

 Проф. ек. групе предмета, координатор УП

Љиљана Радојковић 

 

 

Ове године добили смо невероватну прилику да преко Ерасмус фонда за размене отпутујемо у Шпанију. Обављали смо стручну праксу у Севиљи у трајању од месец дана од 8. септембра до 8. октобра. Страна земља и другачије окружење на „прву лопту“ деловали су застрашујуће. Међутим, преовладала је жеља за нечим новим, жеља да се искористи оно најбоље из сваке ситуације. Уз реченицу :“Хајде да искористимо оно што нам је пружено“, отпочели смо размену.

Наша размена отпочела је у Севиљи, једном од најлепших градова у Андалузији. Шпанија, иако сама по себи важи за земљу са изузетно топлом темпаратуром, плени још једним адутом – топлим људим. Великодушни и љубазни људи пружају осећај прихваћености тако да се никада не осећате као странци.

Sevilja 2022

 

 

 

Iako nismo bili na uobičajenom putovanju Budimpešta - Beč, svi smo imali osećaj kao da smo van granica naše države. Prelepa Vojvodina koja je građena u austrougarskom stilu ostavila je jak utisak na nas.  Mnogi od nas već su imali  priliku da poseti ove gradove, ali tek sada kada smo zreliji ljudi uvideli smo njihovu lepotu.

Ученици четвртог разреда смера Службеник у банкарству и осигурању, и изабрани награђени ученици других одељења посетили су музеј НБС, 12.11.2019. године.

Ученицима су стручни кустоси у музеју НБС објаснили све о историји новца у нашој земљи, показали су им видео занимљивости везане за монетарну историју Србије. Ученици су добили новчаницу са својим ликом, а циљ је обједињење финансијске и културно-историјске едукације. Уговорена је посета представника банке нашој школи и организација једне од њихових радионица.

Сви ученици са излета у Београд носе позитивне утиске.

нбс

нбс1

Павле Брковић и Јасмина Јеремић Ћировић, наставници економске групе предмета