На иницијативу Ученичког парламента у школи је покренута акција за помоћ угроженим ученицима наше школе.

Акција је започета крајем јануара и настављена почетком другог полугодишта. Уз учешће свих одељењских заједница започету хуманитарну акцију, на предлог Ученичког парламента школе, проширили смо и на организацију хуманитарног турнира у кошарци.

У суботу 04.03.2017. године организован је се хуманитарни турнир у баскету 3+1 у  Соколани. На турниру је учествовало 13 екипа ученика  од првог до четвртог разреда.

Захваљујемо свим учесницима турнира, публици и свим наставницима који су помогли реализацију турнира.

Најуспешније су биле екипе одељења IV1, IV6 и III2.

Сви учесници турнира су добили захвалнице школе које су им уручиле одељењске старешине.

Сем материјалне помоћи, кроз овакве акције  шаљемо једни другима поруку да нико није сам кад му је тешко. Свако од нас може да издвоји симболичну суму, на нивоу школе то много значи ученицима којима је помоћ потребна.

У новембру 2014. године одељење IV1 и њихова разредна Драгана Гајовић, због операције срца и здравствених проблема свог друга Марка Вујовића, покренули су акцију добровољног прикупљања новца за Марково лечење у Лондону. Желећи да макар и симболично помогну Марку и његовој породици, на нивоу школе, како ученици, тако и професори из фонда „Катарина Селаковић“, прикључили су се акцији и обезбеђен је одређен износ новца који није сасвим довољан, али је од велике помоћи за лечење нашег друга.

 

Ученицима и професорима Економске школе, одељење IV1 и разредна се захваљују на добровољној помоћи. Са надом и великом жељом да ће се Марко излечити, брзо оздравити и имати безбрижну младост коју заслужује, још једном се захваљује одељење IV1 и разредна Драгана Гајовић.