Према годишњем плану рада за школску 2022/2023. годину, спроведено је стручностудијско путовање за ученике трећег разреда. У петак, 28.10.2022. у 18:00 на пут је кренуло шест одељења трећег разреда Економске школе у Чачку (III1, III2, III3, III4, III5 , III6 и III7) заједно са својим одељенским старешинама и директором уз обавезну пратњу лекара и водича ТА „АРИВА“, распоређених у два аутобуса(један обичан и један декер).

Дана 05.04.2019.-петак, ученици трећег разреда Економске школе окупили су се испред Гимназије и у 2 сата после поноћи започели своје стручно студијско путовање за северну Италију преко Београда, северне Србије, Хрватске и Словеније.Ученици су са својим наставницима напустили су територију РС Србије у 7 и 30 мин., ушавши на територију Хрватске .

У ноћи између 20. и 21. априла ученици трећег разреда Економске школе окупили су се испред Гимназије и у 2 сата после поноћи започели своје стручно студијско путовање за северну Италију преко Београда, северне Србије, Хрватске и Словеније.

Било је укупно 152 ученика, који су распоређени у три аутобуса агенције АРИВА, Пожаревац. Путу су присуствова

У ноћи између 1. и 2. септембра ученици четвртог разреда Економске школе окупили су се испред Гимназије и у три сата после поноћи започели своје стручно студијско путовање за северну Италију преко Београда, северне Србије, Хрватске и Словеније.