У понедељак, 26. Х 2015. у Дому културе је у 1930 часова одржана трибина Чудесна Анадолија. О овом занимљивом, али не и довољно познатом делу Турске, говорила је Ивана Дукчевић, гошћа из Београда која је у Турској провела четрдесет пет дана и обишла многе знаменитости овог региона.

                Истакла је да је на једном сајту открила да се међу  хиљаду места које човек мора посетити пре смрти, налази и Анадолија. Обилазила је Сафранба, чудесно место са Белим кућама и доксатима, Бурсу, четврти град по величини у Турској. Фотографијама је испричала причу о берзи свилених буба, показала луткарско позориште КАРАЂОЗ. Представила је и Амаду, град у кањону где су се школовали султани.

                У Кападокији је посетила необичан музеј косе и летела балоном у раним јутарњим сатима око четрдесет пет минута. Нестварни рељефи су били испод ње и правила је необичне фотографије за које ју је Национална географија наградила. Посетила је необично слано језеро које обезбеђује со за 87 милиона становника Турске. Видела је и ретку врсту ВАНСКЕ МАЧКЕ која има једно тиркизно, а друго око боје ћилибара.

Посетиоци, међу којима је било доста ђака и просветних радника, су много занимљивих ствари чули и видели ове вечери.