У Дому културе, у среду, 25. II 2015. године одржана је трибина МОРАЛНА ОДГОВОРНОСТ ПОЈЕДИНЦА. О поменутој теми је причао, врло надахнуто, разложно и занимљиво, Чедомир Чупић, доктор политичких наука. Поздрвљајући Чачане, истакао је и своје порекло које га веже за наш град, као и чувеног професора Економског факултета у Београду, Ђукића кога је представио као планетарног професора. Пошто је у публици било доста ђака и професора, поменуо је да су ђаци Гимназије веома добри студенти на Београдском универзитету.

Након уводног дела, професор се бавио питањем морала и истакао да људи могу бити или богови или звери, да је битно читати басне у раном, али и у средњем добу, како би се разумело понашање људи које често личи на одређене животињске врсте . Поменуте су многе занимљиве чињенице као да у Норвешкој чистачи улица немају шта да чисте, јер људи не бацају отпатке, па се чисти оно што ветар донесе, да се у Данској подмићивању прилази као болести, јер у тој земљи подмићивања нема, а ако то неко ко је дошао учини, прилазе му као болеснику кога треба лечити. Навео је да се корупција може смањити, утврђеним мерама које би важиле за све. Хон Конг је некада био на 139. месту, од 140 земаља по корупцији, а кад су одређене мере сузбијања и када су кажњавани најпознатији људи којима је све одузимано, ако су били део корупције, Хон Конг је доспео на 12. место.

Клуб Дома културе је био мали за све заинтересоване посетиоце, а предавање је требало снимити и повремено га емитовати, јер је наше посрнуло друштво заборавило да нема „одговарајућег МИ, без одговарајућег ЈА“ и само ако се вратимо моралу можемо очекивати боље дане за ову земљу.