Сајам виртуелних предузећа, у организацији Економске школе Чачак, одржан је у Дому културе у Чачку у четвртак 02. априла 2015. године. На сајму су учествовала следећа виртуелна предузећа:

БРОЈ ШТАНДА Назив Назив и седиште школе
1. Еко банка Економска школа Чачак
2. Sweet home Техничка школа Пожега
3. KIDS WORLD Економска школа Чачак
4. Колачко Економска школа Чачак
5. Смешко ЕТШ Књаз Милош Горњи Милановац
6. Албатрос Економска школа Чачак
7. Visual X Економска школа Чачак
8. Брашњава дружина Економска школа Чачак
9. BIOFOODIES Економска школа Ужице
10. Cugopool Економска школа Чачак
11. Cookie Економска школа Чачак
12. Дионис Економска школа Чачак
13. Дринкић Економско трговинска школа Краљево

Централна Виртуелна Банка је имала свој штанд преко којег су виртуелна предузећа обављала послове платног промета у току сајма.

DSC 0090DSC 0113

Сајам виртуелних предузећа отворио је директор школе Владан Ницовић и пожелео успешно пословање. Након тога присутним учесницима се обратилав.д. начелника Школске управе СлађанаМијатовић која је истакла значај оваквих манифестација у циљу представљања квалитета рада школе. Горана Танасковић, представник Привредне коморе, која учествује као жири на сајму већ трећи пут за редом, истакла је да је квалитет сајамског пословања из године у годину све бољи.

DSC 0098DSC 0101

Након свечаног отварања,почело је сајамско пословање, а комисија је кренула у реализацију свог не тако захвалног задатка, оцене виртуелних предузећа у 5 такмичарских категорија.

DSC 0102DSC 0103

Сваки посетилац сајма добио је вредносну платну картицу од 50.000 динара. Подељено је око 400 платних картица.Виртуелна предузeћа су се максимално трудила да посетиоце привуку да тај новац потроше баш код њих. На различите  начине су ученици привлачили купце па су служили своје производе, организовали наградне игре и делили поклоне.

DSC 0077DSC 0081

Посебно је значајна организована посета привредника представника Удружења Форум привредника који су имали прилику да се упознају са практичним радом наших ученика.

16

У оквиру сајма одржана је и презентација образовне понуде наше школе коју је организовано посетио велики број основаца и њихових наставника. Основци су имали прилику детаљно да се упознају са образовним профилима које нуди наша школа, посебно значајни су утисци које

30

Од 12 до 13  часова одржане су презентације свих виртуелних предузећа које су ученици унапред припремили  у Powerpointu.

21

Комисија коју су чинили представници Привредне коморе, Форума привредника и наставници чија су виртуелна предузећа учествовала на сајму, вредно је радила, тако да је у 14.30 часова све било спремно за проглашење победника у 5 такмичарских категорија:

  1. Најбољи рекламни материјал – ВП Дринкић Краљево (смер пословни администратор)
  2. Најбоља документација – ВП Колачко Чачак (смер финансијски администратор)
  3. Најбољи штанд – ВП Колачко Чачак (смер финансијски администратор)
  4. Најбоља презентација - ВОД Албатрос Чачак (смер службеник осигурања)
  5. Најбољи продавац –Данијела Станковић из ВП Албатрос Чачак (смер службеник осигурања)

24

Имајући у виду да је ово најбољи начин презентације практичних знања наших ученика, надамо се да ће прерасти у традиционалну манифестацију са великим бројем учесника.