САЈАМ ВИРТУЕЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА ЧАЧАК 2024.

Оцена корисника:  4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

галерија са сликама

Сајам виртуелних предузећа одржан је у Економској школи у Чачку 29. марта 2024. године. На сајму је учествовало 13 виртуелних предузећа.

Централна Виртуелна Банка је имала свој штанд преко кога су виртуелна предузећа обављала послове платног промета у току сајма.

Сајам виртуелних предузећа отворио је директор школе Ален Дакић и пожелео успешно пословање. На отварању присутнима, у име комисије за вредновање постигнућа ученика обратио се бивши ученик Економске школе, некадашњи учесник сајма, представник удружења грађана Ерудита Давид Шујдовић. Он је истакао да му је искуство које је он понео као учесник Сајма било од изузетне користи у студирању и раду и да Сајам значајно доприноси подстицању предузетништва код младих.

Након отварања, почело је сајамско пословање и комисија је кренула у реализацију свог не тако захвалног задатка, оцене виртуелних предузећа по категоријама: најбољи штанд, најбоља документација, најбољи рекламни материјал, најбољи продавац, најбоља презентација, најбољи каталог, најбоља реклама, најбољи број трансакција, најбоља маскота и најбољи сајт/инстаграм профил. Чланови комисије који су омогућили успешну реализацију сајма су:

1. Невена Пртења представник привредног друштва Quantox

2. Александра Делић представник привредног друштва Ројал

3. Деспина Вујовић представник привредног друштва Ауто Чачак Комерц

4. Давид Шујдовић представник удружења грађана Ерудити.

У току сајамског пословања посетиоци Сајма су добијали вредносну платну картицу од 50.000 динара. Виртуелна предузeћа су се максимално трудила да посетиоце привуку да тај новац потроше баш код њих. На различите начине ученици су привлачили купце па су служили своје производе, организовали наградне игре и делили поклоне. Посебну пажњу привлачиле су маскоте виртуелних предузећа.

У оквиру Сајма одржана је презентација образовне понуде наше школе. Основци из ОШ „Филип Филиповић“ су имали прилику детаљно да се упознају са образовним профилима које нуди наша школа, посебно значајни су утисци које су им пренели наши садашњи ученици.

Од 12 до 13 часова одржане су презентације свих виртуелних предузећа које су ученици унапред припремили у Power pointu.

На основу укупног броја бодова у свим категоријама проглашена су три првопласирана предузећа. Предузеће које је у укупном збиру освојило највише бодова по свим категоријама је ВПД „Brutto & Netto“ књиговодствена агенција коју су основали ученици другог разреда са својим професоркама Иваном Милисављевић и Грозданом Ђуровић и као такво је проглашено за победника сајма. Посебно истичемо да је ова књиговодствена агенција основана у новом образовном профилу Финансијско-рачуноводствени техничар.

Другопласирано у укупном пласману је ВПД „Чоко сан“, док је трећепласирано ВПД „Adam&DRINK“.

Комисија је поред три првопласирана ВПД доделила и посебне дипломе за најбољу маскоту ВПД“ Дионис“, за најбољу презентацију „Brutto & Netto“, за најбољу рекламу ВПД „Traning Time“ и за најбољег продавца ВПД „Нема шале“ и најбољи штанд ВПД „Чоко сан“.

Имајући у виду да је ово најбољи начин презентације практичних знања наших ученика, са поносом можемо да истакнемо да је ово већ традиционална манифестација са великим бројем учесника.

Представници Централне Виртуелне Банке:

Данијела Николић

Драгана Јаковљевић

Ана Спасојевић

Славица Кораксић