IN MEMORIAM: ПРОФ. ДОБРОСАВ СТОЈАНОВИЋ ЦОЛЕ (1947-2020)

Screenshot 20210704 080005 Office

Те за памћење не баш драге, 2020. године, напустио нас је наш драги професор и колега, Добросав Стојановић - Цоле. Добросав Стојановић, у народу познатији као Цоле, рођен је 21. јануара 1947. године у Чачку. У свом родном граду након завршене Основне школе, најпре завршава занат, а потом уписује Вишу педагошку школу, а касније и Природно-математички факултет у Новом Саду.

Прво радно искуство као професор математике имао је у Војводини, да би касније, остатак свог радног века провео у Економској школи у Чачку. У Економској школи предавао је математику, али и једно време информатику. Поред тога, професор Цоле је својевремно израдио програм за плате и програм за библиотеку. У више наврата је био и помоћник директора, а последње дане свог радног века провео је у школској библиотеци.

Свој позив је прихватао професионално и школа му је била друга кућа, како током радног века, тако и у току пензије. Вечити шаљивџија и боем, поред тога што је своје ученике учио тригонометрију и како да решавају квадратне једначине, успео је и да их научи какви људи треба да буду. Од професора смо научили како треба да се опходимо према свом послу да би били поштовани, а то је много битније од било којег градива. Зато ћемо се нашег драгог професора сећати заувек.

Професор Цоле је био страствени играч преферанса и стоног тениса. Иза себе је оставио супругу, ћерке, унуке, колеге и хиљаде ученика који ће га вечно памтити. Био је и остаће симбол Економске школе у Чачку.

Збогом и хвала.

један од многобројних ученика,

проф. Ф. Гвозденовић

Screenshot 20210704 080014 Office