• Економска школа у Чачку
    Економска школа у Чачку
  • Школа са традицијом
    Школа са традицијом
  • Основана 1948. године
    Основана 1948. године

IN MEMORIAM: ПРОФ. ДОБРОСАВ СТОЈАНОВИЋ ЦОЛЕ (1947-2020)

Screenshot 20210704 080005 Office

Те за памћење не баш драге, 2020. године, напустио нас је наш драги професор и колега, Добросав Стојановић - Цоле. Добросав Стојановић, у народу познатији као Цоле, рођен је 21. јануара 1947. године у Чачку. У свом родном граду након завршене Основне школе, најпре завршава занат, а потом уписује Вишу педагошку школу, а касније и Природно-математички факултет у Новом Саду.

Прво радно искуство као професор математике имао је у Војводини, да би касније, остатак свог радног века провео у Економској школи у Чачку. У Економској школи предавао је математику, али и једно време информатику. Поред тога, професор Цоле је својевремно израдио програм за плате и програм за библиотеку. У више наврата је био и помоћник директора, а последње дане свог радног века провео је у школској библиотеци.

Свој позив је прихватао професионално и школа му је била друга кућа, како током радног века, тако и у току пензије. Вечити шаљивџија и боем, поред тога што је своје ученике учио тригонометрију и како да решавају квадратне једначине, успео је и да их научи какви људи треба да буду. Од професора смо научили како треба да се опходимо према свом послу да би били поштовани, а то је много битније од било којег градива. Зато ћемо се нашег драгог професора сећати заувек.

Професор Цоле је био страствени играч преферанса и стоног тениса. Иза себе је оставио супругу, ћерке, унуке, колеге и хиљаде ученика који ће га вечно памтити. Био је и остаће симбол Економске школе у Чачку.

Збогом и хвала.

један од многобројних ученика,

проф. Ф. Гвозденовић

Screenshot 20210704 080014 Office

У складу са препорукама Кризног штаба са седнице одржане 5. марта 2021. године, донета је одлука да све средње школе у Републици Србији, у седмици од 8. до 12. марта 2021. године остварују наставу на даљину. У континуитету ће се пратити епидемиолошка ситуација, на основу чега ће бити донета одлука на организацији рада школа у наредном периоду. Подсећамо да су школе у обавези да доследно примењују модел организације наставе на даљину којим се омогућава квалитетно учење и континуирано праћење напредовања ученика.

Потребно је да употребите све постојеће канале комуникације са циљем неодложног обавештавања ученика и њихових родитеља о начину остваривања наставе у наредној седмици.

Школа је у обавези да на дневном нивоу обавештава Школску управу о броју наставниика и ученика који су Covid позитивни и у изолацији, па је потребно да наставници ове информације као и до сада прослеђују помоћницима директора.

За наведени период важи редован распоред часова у трајању од 30 минута, према следећем распореду смена: парна смена пре подне, непарна после подне.

Обавезно је придржавање редовног распореда часова за све ученике и наставнике.

 

Ученици који не приступе раду у време предвиђено распоредом часова наставник уписује као одсутне, а одељењски старешина процењује оправданост изостајања.

Уколико има ученика који немају техничких могућности да прате наставу на даљину, потребно је да одељењске старешине на мејл директора пошаљу имена  ученика како би школа у договору са одељењским старешином организовала штампање и дистрибуцију наставног материјала.

Од 8-12. марта одељење 3/8 реализоваће практичну наставу.

07.03.2021.                                     Директор Владан Ницовић                                                                               

 

Ритам рада школе у школској 2019/2020

Распоред часова се налази на видном месту у наставничкој канцеларији (огласна табла).

Школа ради у две смене које се мењају петнаестодневно.

Преподневна смена почиње у 730h и завршава се у 1325h, а поподневна смена почиње у 1330h , а завршава се у 1925h.

Одмори између часова су пет минута, а између другог и трећег часа у обе смене су двадесет минута због ужине.

Бројач посета

288771
ДанасДанас27
ЈучеЈуче135
Ове седмицеОве седмице272
Овог месецаОвог месеца3224
Укупно Укупно 288771