У Крушевцу је, од 10. до 12. маја 2019. године, одржан 8. Међународни сајам виртуелних привредних друштава. На сајму је поред виртуелних привредних друштава из Србије, учествовало и једно привредно друштво из Црне Горе, док су гости из Б и Х у последњем тренутку били спречени да дођу.

sajam ks2

Економску школу из Чачка представљало је одељење 36 са својим привредним друштвом ''Слатки дућан''. Ово одељење је, својим прошлогодишњим наступом на локалном сајму привредних друштава у Чачку, заслужило да буде одабрано као представник наше школе.

У име ПД ''Слатки дућан'' на сајму су наступиле Јована Ђуричић, Кристина Чакаревић и Тања Живковић, у пратњи професора финансијско рачуноводствене обуке Иване Милисављевић.

Ове године, Сајам ВПД је био ревијалног карактера, без могућности да се привредна друштва такмиче. Па ипак, ПД ''Слатки дућан'' је остварило највећи број трансакција на сајму.

sajam ks1

Поред сајамских активности, за учеснике сајма био је осмишљен и програм добродошлице и дружења. Тако су наше ученице имале прилику да погледају сјајну представу крушевачких средњошколаца ''Балкански шпијун'' и да се друже са својим вршњацима у просторијама Центра за културу Крушевац.

sajam ks

 

У току сајамског пословања, сајам је посетило и око педесет ученика Економске школе из Чачка,који су ову посету добили као наградно путовање за своје наставне и ваннаставне активности.

sajam ks3

sajam ks4

                                                                                                                Ивана Милисављевић

                                                                                                Професор финансијско рачуноводствене обуке