18.03.2016. године у просторијама Удружења банака Србије у Београду одржан је  програм финансијске едукације за ученике смера банкарски службеник из  седам средњих економских школа Србије. Едукативни програм је део програма обележавања Европске и глобалне недеље новца у Србији.

Представници наше школе биле су ученице трећег разреда Сара Мишковић, Милица Јоксимовић, Милица Павловић и Александра Јевремчевић,  уз пратњу директора Владана Ницовића и професорке Данијеле Рвовић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У оквиру програма генерални секретар Удружења банака, професор Верољуб Дугалић, одржао је предавање „Прича о динару кроз векове“,  у оквиру кога је представљен историјски развој новца у Србији. Ученици су уз занимљиву причу професора  имали прилику да виде новац из различитих периода  развоја  Србије. Осим ове теме, ученици су упознати са радом и развојем Удружења банака и историјским развојем Народне банке Србије.

Ученицима је након предавања уприличен кратак обилазак Удружења банака где су имали прилике да се упознају са радом Кредитног бироа.

 Данијела Рвовић и Милица Јоксимовић