Висока школа за пословну економију и предузетништво организовала је такмичење у изради бизнис плана и представљању бизнис идеја на нивоу целе Србије. Прва фаза такмичења обухватала је 16 градова у Србији, где су на регионалном нивоу биране победничке екипе које су се пласирале на републичко такмичење.

Економску школу из Чачка представљали су ученици одељења 2/5: Димитрије Крунић, Илија Бојић, Михаило Пејовић и Матија Павловић са својом бизнис идејом о производњи шпаргле „Uncle Jack“, са ментором Аном Спасојевић.

Републичко такмичење одржано је у Београду 18.априла 2018. године у Дому културе „Влада Дивљан“ на коме су учествовале екипе из 16 градова из Србије. Представљање бизнис планова и идеја оцењивало је 20 чланова жирија из различитих области културе, привере, спорта, туризма, угоститељства и сл.

Екипа наше школе није се пласирала у прва три места, али су имали изузетно успешну и запажену презентацију и побрали су све похвале. Ученици истичу да им је ово корисно искуство, да су савладали трему од јавног наступа, позорнице и микрофона и да ће се обавезно пријавити и следеће године на такмичење са новом бизнис идејом.

  Тим за партнерства и пројекте

  Ана Спасојевић