У Чачку 30. марта у Високој школи за пословну економију и предузетништво (ПЕП) одржано je такмичење из предузетништва „НАПРЕД“, где су средњошколци представљали своје бизнис идеје. Такмичење се одвијало кроз више фаза. У првој фази наставници су прошли обуку, затим су представници ПЕП-а одржали мотивационе састанке у средњим школама, након чега су формирани тимови од 3 до 5 ученика, који су са својим менторима из школе развијали бизнис идеје. Последња фаза припрема пред само такмичење била је презентација испред професора са ПЕПа, која је одржана крајем децембра прошле године.Тада су ученици саслушали сугестије и предлоге за побољшање рада од својих ментора и професора са Високе пословне школе.

20180330 105859

На самом такмичењу учествовала је Економска школа из Чачка са 5 тимова из одељења 25, 26, 32, 35 и 36 као и Машинско-саобраћајна школа, такође из Чачка, са једним тимом. Ревијално је наступила и једна екипа ученика из Економске школе из Крагујевца. Ученици су пред жиријем, кога су чинили привредици нашег града, излагали своје бизнис идеје. Показали су изузетну храброст, ентузијазам и предузетнички дух приликом представљања својих бизнис планова, које су претходних месеци израђивали. Комисија, ментори и професори са Високе пословне школе за предузетништво сложили су се да су сви ученици победници и да су нијансе одлучиле о победничкој екипи која је се пласирала на републичко такмичење, које ће се одржати у Београду 19. априла. Прво место освојила је екипа одељења 25 из Економске школе под називом „Uncle Jack“, која се бави производњом шпаргле, друго место је заузела екипа из Машинско-саобраћајне школе „Мехатроник систем“, која се бави производњом и одржавањем мехатроничких система, а треће место је заузела је екипа одељења 35 из Економске школе „A la carte“ са бизнис идејом производње тајландских сладолед ролница.

20180330 115847

Ученици су од Високе пословне школе и чланова жирија добили вредне награде.

Ментори из Економске школе Данијела Рвовић, Сања Николић, Данијела Николић и Ана Спасојевић похваљују ангажовање и излагање свих ученика.

Ана Спасојевић

Тим за партнерства и пројекте