Фонд Катарине Селаковић

„Људи ће заборавити шта си рекао.

Људи ће заборавити шта се учинио.

Али никад неће заборавити

Какве си осећаје уњима пробудио.“

 

Економска школа је 2005. основала Фонд Катаринa Селаковић, у знак сећања на прерано преминулу колегиницу. На овај начин смо желели да име професора Катарине Селаковић настави да живи у нашој школи, али и да помогнемо ученицима и колегама наше школе. Средства прикупљена у Фонду користе се за:

  1. пружање материјалне помоћи социјално угроженим ученицима
  2. помоћ у финансирању лечења оболелих ученикаи наставника

Корисници Фонда су ученици и наставници Економске школе по једном од горе наведених основа. Али, када год располаже средствима, Фонд Катарина Селаковић учествује у хуманитарним акцијама које организују друге школе, породице оболелих ученика из нашег града и појединци.

Средства Фонда прикупљају чланови Фонда, а то су професори и други запослени у нашој школи, тако што се сваког месеца од њихове нето зараде одваја 1% који се уплаћује у Фонд.

Средствима Фонда управља Управни одбор који тренутно чине: Мирослава Митровић, Јасмина Јеремић Ћировић, Зорица Максимовић, Катарина Ћурчић и Ивана Милисављевић.

Из средстава Фонда, финансира се и награда која носи име Владимир Урошевић, а установљена је у знак сећања на колегу Влада Урошевића, професора српског језика и књижевности. Награда се додељује ученику који напише најбољи рад из српског језика и књижевности на матурском испиту.

До сада је Фонд сваке године организовао или учествовао у великом броју акција помоћи колегама и ученицима школе, али и у других хуманитарним акцијама.

Молимо све заинтересоване професоре, ученике и друге раднике Економске школе, као и све заинтересоване да својим улозима помогну прикупљање средстава у Фонд Катарине Селаковић.

Средства се могу уплатити на рачун: 155-3410780223469-56 који је отворен у Чачанској банци или предати Ивани Милисављевић и Катарини Ћурчић.