МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ „БУДВА 2012“

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 У периоду од 12. до 14. марта 2012. године одржан је Међународни сајам виртуелних привредних друштава у Будви. На сајму је учествовало 77 виртуелних привредних друштава из 5 земаља: Босне и Херцеговине, Бугарске, Србије, Албаније и домаћина Црне Горе. На сајму Србију је представљало 8 школа са својим виртуелним привредним друштвима.

Сајам је организован под покровитељством КултурКонтакт Аустрија и био је такмичарског карактера. Такмичење је било подељено у неколико категорија:

- најбољи штанд,

- најбољи тим,

- најбољи рекламни материјал,

- свеукупно представљање на сајму.

У  складу са правилима сајамског пословања, виртуелна привредна друштва су могла да врше купопродају са другим виртуелним привредним друштвима, као и са физичким лицима – посетиоцима сајма.

Представници наше школе на овом сајму били су директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и  ученице одељења IV/5:

Катарина Зечевић,

Селена Јањић и

Божана Куртић.

У оквиру предмета Финансијко рачуноводствена обука, ученици су основали привредно друштво Пертлица које се бави трговином обуће и са којим су се представили на сајму.  Посебну пажњу посетилаца сајма привукао је атрактиван штанд и љубазно особље које је у сваком тренутку било расположено да пружи све информације о условима продаје и изложеној обући која је била у понуди Пертлице.  Сајам за ученике представља значајно међународно искуство, ученици су имали прилику да практично обављају задатке из области међународне трговине и промоције.

Све похвале организаторима сајма који су се потрудили да нас угосте и учине наш боравак у Будви незаборавним,  ученици су  поред нових знања и искустава стекли и нове пријатеље.

У припреми штанда и материјала за сајам подршку су нам пружила привредна друштва Алтер и штампарија Ситопринт.