Сунчано априлско јутро и позив у госте из Економске школе, били су довољан разлог да малишани – предшколци, из вртића ''Мајски цвет'', посете Економску школу.

Предшколце је угостило одељење 3/6, из Економске школе, са професорима Данијелом Рвовић и Иваном Милисављевић, у бироу за учење.

vrtic

 

Предшколци су, као што је и ред, понели на поклон предивну слику пролећног јутра, коју су сами направили и предали је својим новим другарима средњошколцима. Након тога, уследило је двочасовно дружење испуњено активностима, смехом и веселим расположењем. Средњошколци су своје мале другаре научили шта је то штедња, зашто треба да планирамо и како то можемо да урадимо, како да платимо рачуне. А предшколци су искористили прилику да покажу шта су они научили у вртићу, па су рецитовали, певали песмице о другарству и пролећу.

vrtic 1

 

На растанку, малишани су позвали своје нове другаре да их ускоро посете у вртићу. Колико је ова посета била драга предшколцима, сведочи и њихова креација - зграда Економске школе, коју су од дрвених плочица направили чим су се вратили у вртић.

vrtic 2

 

Цела акција је реализована са циљем да се предшколци упознају са професијом наставника у оквиру њиховог каријерног вођења и професионалне оријентације, са којом треба почети још од малих ногу. Родитељи и наставници веома често деци постављају питање: ''Шта желиш да будеш када порастеш?''. Деца на ово питање тешко дају одговор. Право питање би било: ''Шта желиш да радиш, када порастеш?'' и у том случају деца често имају спреман одговор.

vrtic 3

vrtic 4

vrtic 5

vrtic 6

vrtic 7

vrtic 8

vrtic 10

 

                                                                                    Ивана Милисављевић