Ученици Економске школе, одељење IV/6, смер финансијски администратор, у среду 23.11.2016. посетили су Сајам етно хране и пића на Београдском сајму.

Посета сајму је награда за освојено прво место на регионалном сајму виртуелних предузећа Чачак 2016.

Ученицима је омогућено да бирају између сајма намештаја, сајма образовања и сајма етно хране. Од понуђена три сајма ученици су одабрали сајам етно хране и пића јер их је привукла делатност излагача која је сродна делатности њиховог виртуелног предузећа Брашњава дружина које су основали у школи, а које се бави прометом пецива и кондиторских производа. Након обиласка великог броја штандова на  сајму ученици су имали задатак да одаберу једног излагача, анализирају његово представљање на сајму и креирају презентацију о сајму.

Privrednici Cacak1

Посета сајму допринела је стицању нових практичних знања и вештина ученика, а уједно представља и прави пример сарадње Економске школе и привреде. Професорке  ментори Милена Селаковић  и Данијела Рвовић истичу да ученицима овакве реалне манифестације оснажују предузетнички дух и дају идеје за покретање сопственог бизниса, односно самозапошљавања након завршетка школовања.

Privrednici Cacak3

Ученици се захваљују предузећима Аутопревоз, Маестрал, Томаш електро и Горани Танасковић из Привредне коморе јер су омогућили одлазак на сајам, и истичу да су задовољни на лепом дану проведеном у Београду.

Privrednici Cacak4

Privrednici Cacak7

Privrednici Cacak6 

Милена Селаковић

Данијела Рвовић