У школској 2015/2016. години, часови верске наставе извођени су у сва четири разеда, према распореду часова. На часовима су, поред тема предвиђених наставним планом и програмом, обрађиване и теме за које су ученици показали посебно интересовање, а које су предлагали ученици или предметни професор. Поред редовних часова, садржај нашег предмета, освежеван је, утврђиван и унапређиван ваннаставним активностима, од којих треба поменути најважније.

Дана 21.9.2015. године, више од стотину ученика, полазника веронауке из црвене смене, учествовало је у снимању филма о чачанској Саборној Цркви,чији је режисер Ненад Илић.

Дана 3.10.2015. године, група ученика четврте године, у пратњи професорки Јелене Поповић, Љиљане Драшковић и Драгице Дроце и вероучитеља, посетила је манастире Успење, Никоље и Јовање у Овчарско-кабларској клисури. Срдачно смо дочекани у сва три манастира, чули њихови историју, поклонили се светим моштима које се у њима чувају, а посебан утисак оставила је молитва пред Иконом Пресвете Богородице Брзопомоћнице у манастиру Јовање, као и молитва код столетног бора у манастиру Никоље. Захваљујемо се управама сва три манастира на истинском хришћанском дочеку.

Као гост на часовима српског језика говорио сам, 27.11.2015. године, на тему Библијски мотиви у Његошевој књижевности у одељењу II-6. У одељењима I-6 и I-8, говорио сам на тему Тумачење Библије.

Током поста у месецу децембру, припремали смо се за Свету Тајну Причешћа, па се у суботу 5. децембра причестило 35 ученика, а у суботу 12. децембра 11 ученика. После Свете Литургије, уследило је послужење у сали парохијског дома чачанске цркве, на чему захваљујемо чачанским свештеницима.

На позив професорке филозофије, као гост на часу у одељењу IV-4, 15.1.2016. године, говорио сам на тему Црквени Оци и филозофија

На дан школске славе, Светог Саве, 27.1.2016. године, полазници веронауке припремили су приредбу. Приредба је почела благосиљањем славског жита и колача, после чега је хор од 12 ученика отпевао светосавску химну. Ученице одељења IV-8, Драгана Вуловић, Даница Антонијевић и Анђела Ђерић, прочитале су пригодне текстове. Ученица одељења I-8, Ивана Марић, отпевала је песму „Густа ми магла паднула“, а ученица Катарина Дисић (IV-5), уз музичку пратњу ученика одељења IV-7, Марка Недељковића и Немање Радуловића (бубањ и гитара), отпевала је неколико песама. На Светосавској Академији, коју је чачанска Саборна Црква организовала на празник Светог Саве увече, уручене су награде полазницима веронауке чачанских школа. Из Економске школе, награђене су ученице Јана Ерић (IV-5) и Драгана Вуловић (IV-8).

Током ускршњег поста, са ученицима смо присуствовали богослужењима у Вазнесењском храму и приступали Светој Тајни Причешћа.

Дана 23. априла 2016. године, 35 ученика прве и друге године, у пратњи неколико професорки и вероучитеља, посетило је манастире Успење, Јовање и Никоље, а дочекани смо и време у манастирима провели као и матуранти, који су манастире посетили у октобру.

Излет у манстире Успење, Јовање и Никоље, који су изведени 3. октобра 2015.

  

 Након причеста у чачанској цркви, 5. децембар 2015.                          

Школска слава "Свети Сава"

SSava

 Милош З. Јелић