Синоћ се на Златибору десила велика радост за Филипа Пајовића, ученика Економске школе у Чачку. Овај дивни дечак био је гост на тренингу играча Фудбалског клуба „Партизан“, хероја свог детињства који му помажу да истраје у лавовској борби коју са својом породицом води у превазилажењу ограничења и препрека које му поставља његова болест.

Повод овом дивном искуству и Филиповој великој радости био је његов писмени задатак у коме је приказао колико му значе београдски “црно-бели” момци.

томец3

„За мене је срећа“, наводи Филип, „свака утакмица Партизана на коју могу да одем”…Најсрећније тренутке сам доживео на једној њиховој утакмици. Ишао сам са родитељима и две другарице на утакмицу између „Борца“ и „Партизана“ у Чачку. Било је дивно што смо ишли, али на крају утакмице био сам још радоснији, не само зато што смо победили, већ и због тога што смо се упознали са бразилским фудбалером „Партизана“ Евертоном Луизом. Тада сам схватио да срећу чине мале ствари које су око нас. За мене је то један од најсрећнијих догађаја и радост ми даје сазнање да постоји један тако велики клуб као што је мој „Партизан“.

томец

Захваљујући дивним људима из ФК „Партизан“, пре свега сјајној Биљани Обрадовић, ПР – у клуба, играчима и члановима стручног штаба који су изашли у сусрет жељи Филипових професора српског језика Тање Благојевић и физичког васпитања Драгана Томића, уприличен је овај несвакидашње леп и пријатан сусрет за овог храброг дечака

томец2

Уз искрене осмехе, непосредност, емпатију фудбалери Партизана су грлили Филипа, фотографисали се са дечаком и поклонили му “црно – бели” дрес који за малог Чачанина, који се бори са мишићном дистрофијом, има непроцењиву вредности.

томец1

 

Тања Благојевић и Драган Томић