• Економска школа у Чачку
    Економска школа у Чачку
  • Школа са традицијом
    Школа са традицијом
  • Основана 1948. године
    Основана 1948. године

У наставку прочитајте извештај Географско еколошке секције, а можете видети и неколико фотографија и видео снимак.
Назив секције Географско еколошка секција
Разред
  1. 2. 3. 4.
Наставник Горан Шипетић
Месец Теме /активности Број часова
Септембар

Пројекат у сарадњи са локалном заједницом

Снимање емисије ''Благо Овчарско-кабларске клисуре

Пројекат ''Корацима ка знању'' је реализован у оквиру Научног клуба Центра за стручно усавршавање. Учествовали су ученици из Медицинске школе, Економске школе и Гимназије. Ученици су прошли низ едукација из географије и екологије. Едукације су вршене у Центру за стручно усавршавање и на стручном излету на планини Каблар. Ученици су затим, реализовали вршњачке едукације са другим ученицима из Чачанских средњих школа.

На подручју Овчарско-кабларске клисуре су снимљене 4 емисије о овом заштићеном добру. Учествовали су ученици из Медицинске школе, Економске школе, Прехрамбено-угоститељске школе и школе ''Вук Караџић. Школе су сарађивале са Удружењем грађана ''Географско еколошко друштво, које је пројекат добило на конкурсу Министарства животне средине.

Новембар

Пројекат у сарадњи са локалном заједницом

Европска ноћ истраживача

Пројекат Глобално загревање-шесто глобално изумирање'' је реализован у оквиру Центра за стручно усавршавање. Учествовали су ученици из Медицинске школе, Економске школе, Прехрамбено-угоститељске школе и школе.

Кроз интердисциплинарни приступ (географија, биологија, хемија) уз предавања и експерименте, ученицима је представљен највећи еколошки проблем данашњице – глобално загревање.

У оквиру програма ''Европска ноћ истраживача'', реализован је експеримент ''Мерење протицаја реке''. Учествовали су ученици одељења 1/6. Мерење је извршено на реци Каменици, у Пријевору код Чачка. Експеримент је снимљен и налази се на you tube каналу Центра за стручно усавршавање.

ге1

ге2

ге3

ге4

Снимак : Научни клуб Чачак

Горан Шипетић

Бројач посета

299508
ДанасДанас58
ЈучеЈуче135
Ове седмицеОве седмице383
Овог месецаОвог месеца1094
Укупно Укупно 299508