Ученици Економске школе у Чачку, одељење IV3, смер службеник осигурања прославили су крајем септембра 2016. године занимљив јубилеј. Славили су прву годишњицу пословања своје ученичке компаније, виртуелног осигуравајућег друштва „Будућност“.
Прошле године ученици су са својим професорима-менторима Аном Спасојевић и Данијелом Рвовић основали своје привредно друштво у оквиру којег  симулирају послове осигурања. Овај начин активног учења омогућава практичну примену теоријских знања већ у самој школи, а још боља веза остварује се одласком ученика на праксу у реална осигуравајућа друштва.

Proslava Buducnost foto 4

За програм прославе побринули су се сами ученици, који су  осмислили наградну игру за госте и донели послужење направљено код куће.

Proslava Buducnost foto 8

У току прославе ученици су представили свој рад кроз презентацију ВПД Будућност и презентације „Бициклом до џепарца“ и Размена ученика са Словенијом у оквиру којих су учестовали ученици из овог одељења.

Својим присуством прославу су увеличали директорка осигуравајућег друштва ДДОР, Бранка Каличанин са сарадницом Сањом Глишић, представник привреде Бојана Драмлић, представници Савета родитеља Биљана Крџић Урдов, Бојана Зефај, као и професори Економске школе.

Менторке Ана и Данијела истичу да су презадовољне ангажовањем ученика, њиховим ентузијазмом као и организационим способностима. Закључак ученика је да ће им овакав вид активности у школи остати трајно у сећању.

Proslava Buducnost foto 7

Proslava Buducnost foto 6

Proslava Buducnost foto 2

Ана Спасојевић

Данијела Рвовић

У понедељак 26.10.2015. године у Економској школи је прослављена годишњица пословања ВПД“Дионис“адо. Виртуелно привредно друштво за осигурање „Дионис“  је основано 01.10.2014. године. Основали су га ученици шесте генерације службеника осигурања одељење IV7 наше школе са директором Данијелом Рвовић и замеником директора Гроданом Јевтовић . Од 01.09.2015  директор је Мирослав Софијанић.

ПР прославе Стефан Браловић поздравио је све присутне госте и водио програм прославе.

Ученици су  припремили програм који је садржао:

- музички програм који су реализовали Немања Радуловић, Марко Недељковић и Катарина Дисић 45.

- рекламни материјал-визит картице, идентификационе картице, флајере, балоне и др. Урадили сви остали  ученици

- презентацију  пакета услуга осигурања  реализовали  су Ђорђе Милошевић , Јелена Стеванчевић и Стефан Печеничић

- наградну игру“Точак среће“ на основу презентације и питања из опште културе реализовале су ученице Ања Чутовић и  Драгана Јовановић

- рекламни пано са сликама урадили сви запослени

-  евалуација одрађена преко књиге утисака

- за дочек гостију и  послужење су били задужени сви остали ученици са својим одељењским старешином Верицом Вучковић, виртуелним директором Мирославом Софијанић и замеником директора Горданом Јевтовић  (напомена- организацију прославе и финансирање набавке безалкохолоног пића и фотографија са прославе  омогућио директор Владан Ницовић  у име Економске школе, док су ученици на добровољној основи  са својим наставницима из организационом тима  финансирали све  остале активности)

- техничка подршка прослави дата од стране Зорана Белића  и помоћног особља Економске школе

Овом приликом се послебно захваљујемо осигуравајућим друштвима и агенцијама за осигурање које нам помажу у реализаији практичне блок наставе, а то су:

Винер штедише, ДДОР Нови Сад , Уника,  Триглав имовина, Сава осигурање,  Ауто Вес , Ауто Јовановић, Агенција  Ферари и Браћа Божовић 032.               

Организатор прославе Гордана Јевтовић

Помоћници организације  прославе су:

 Мирослав Софијанић, Данијела Рвовић, Љубица Бојовић  и  Верица Вучковић

ИЗВЕШТАЈ СА ПРОСЛАВЕ ГОДИШЊИЦЕ ПОСЛОВАЊА ВПД“АЛБАТРОС“АДО

У понедељак 27.10.2014. године у Економској школи је прослављена годишњица пословања ВПД“Албатрос“адо. Виртуелно привредно друштво за осигурање „Албатрос“ је основано 07.10.2013. године. Основали су га ученици пете генерације службеника осигурања одељење IV7 наше школе са директором Мирославом Софијанићем и замеником директора Грозданом Милутиновић. Од 23.05.2014. заменик директора је Гордана Јевтовић.

ПР прославе Тамара Благојевић поздравила је све присутне госте и најавила заменика директора Економске школе  г-ђу Снежану Гостиљац која је том приликом отворила прославу.

Ученици су  припремили програм који је садржао:

- рекламу за своје впд коју је осмислио и урадио  ученик Филип Пропадало

- рекламни материјал-визит картице, идентификационе картице, флајере, балоне и др. Урадили сви остали  ученици

- презентацију  пакета услуга осигурања  впд извеле су ученице Данијела Станковић и Гордана Јеремић

- наградну игру“Од игре до осигурања“ на основу презентације и питања из опште културе реализовале су ученице Невена  Вујовић и Марија Обрадовић

- рекламни пано са сликама урадили виртуелни директор,одељењски старешина и заменици директора  одењеља 47  као поклон ученицима

-  евалуациони лист(плакат урадила  заменик директора Гордана Јевтовић)

- за дочек гостију и  послужење су били задужени сви остали ученици са својим одељењским старешином Биљаном Максимовић, виртуелним директором Мирославом Софијанић, замеником директора Горданом Јевтовић и  помоћником заменика директора Грозданом Милутиновић (напомена- организацију прославе и финансирање набавке безалкохолоног пића и фотографија са прославе  омогућио директор Владан Ницовић  у име Економске школе, док су ученици на добровољној основи  са својим наставницима из организационом тима  финансирали све  остале активности)

-техничка подршка прослави дата од стране Зорана Белића  и помоћног особља Економске школе

У прилогу извештаја је:

- списак позваних гостију (напомена-болдирана су слова за оне госте који су и дошли на прославу)

- питања и одговори за награду игру

- списак задужења ученика у организацији прославе

- фотографије са прославе урадио Кочо & „Студио Елита“ Чачак

- евалуациони лист у виду  фотографије и оригинал плакат

Организатор прославе: Гордана Јевтовић

Помоћници организације  прославе су:

Мирослав Софијанић ,

Гроздана  Милутиновић и Биљана Максимовић

У Чачку, 07.11.2014.

У четвртак, 26. 09. 2013. године у Економској школи је прослављена годишњица пословања виртуелног осигуравајућег друштва "Будућност". а. д.о. "Будућност" је заправо, 26. 09. 2012. године почело са радом и основали су га ученици четврте генерације смера службеник осигурања наше школе. Исти ученици су у презентацији која је била организована, истакли, како  њихове службе функционишу.

   И поједини медији дали су значај овом догађају

Представници одељења IV3 Сања Стевановић, Срђан Дилпарић и Никола Ковачевић су потпуније објаснили врсте осигурања и навели од чега се све човек може осигурати. Бројни садашњи и бивши професори, као и гости наше школе из града и Горњег Милановца су у пријатном дружењу са ученицима IV3 провели пар поподневних сати које су осмислили и обогатили професори Данијела Рвовић, директор а. д. о.  "Будућност" и професор Ана Спасојевић, заменик директора а. д. о. "Будућност" и ученици  одељења IV3.

Пројекат „Упознајмо производна занимања, да бисмо постали запослени и самостални“ реализује Удружење пословних жена „Надежда Петровић“ у сарадњи са Привредном комором и Градом Чачком. Пројекат је замишљен да се кроз посете и разговоре са успешним предузетницима ученици упознају са производним занимањима. Циљ пројекта је да се ученици упознају са производним занимањима, јер без обрзира да ли желе да буду директори, менаџери, они морају да знају како настаје производ, односно како настаје бруто друштвени производ.

 

У периоду од 10. до 19. априла наши ученици организовано у пратњи наставника  посетили су следећа предузећа:

Одељење II/1 – ПД Марушка, наставник Мирослава Митровић

Одељење II/2 – ПД Водоинжењеринг, наставници Марина Ранковић и Данијела Рвовић

Одељење II/3 – ПД Елсат, наставници Данијела Рвовић и Драгана Ђекић

Одељење III/1 – ПД Алекс, наставник Драгана Гајовић

Одељење III/2 – ПД Дезерт, наставник Драгана Ђекић

Домаћини  су се потрудили да на прави начин пренесу ученицима своја искуства из предузетништва. Све посете су протекле   на обострано задовољство домаћина и ученика који су нагласили да би желели да оваквих посета буде више

Још чланака...

  1. ВИРТУЕЛНА ПРИВРЕДА