У суботу, 7. 9. 2018. одржана је 2''Велика планинска трка'' у организацији Планинарског друштва Каблар. Из наше школе је учествовало 17 ученика и то из одељења 1/1,  ½ и 1/6 Ученике је водио  професори географије Горан Шипетић

 

Манифестација је ове године добила републички значај, јер се поред неколико школа са територије града Чачка и Горњег Милановца, придружио и велики број планинарских организацији из целе Србије. 

Први пут су учесници могли бирати више стаза . Ми смо заједно са Економском школом и Саобраћајно-машинском школом одабрали средње тешку стазу која води до врха Овчара. Стаза је била напорна, један део је водио гребеном планине, али успели смо да је савладамо. Прешли смо укупно око 11 километара, уживали у видиковцима и посетили два манастира тзв. ''Српске Свете Горе''. Веома леп дочек смо имали у манастиру Сретење, где су нас  исцрпљене од ходања  окрепили соковима, кафом  колачима и најискренијом љубазношћу. Добар пријем смо имали и у манастиру Свете тројице.

Након планинарења  у Овчар Бањи је организован ручак за све учеснике. Осећали смо се посебно, јер смо од планинарског друштва Каблар добили захвалницу, као школа која редовно учествује на овој манифестацији.  Посебно смо захвални на организацији председнику планинарског друштва, Александру Бараћу.

Циљ је испуњен-дружили смо се и уживали у природи, упознали смо лепоте Овчарско-кабларске клисуре и тако још више заволели наш крај.

Горан Шипетић