У недељу 18. јуна, 2017. победници и организатори Еко феста 2017. били су у националном парку Тара. Излет је организован као награда за школе које су снимиле најбоље филмове. Учествовали су наставници и ђаци из Економске школе, Техничке школе и из основних школа: ''Степа Степановић'', ''Татомир Анђелић'', ''Божо Томић'' и ''Вук Караџић''. Поред њих придружиле су нам се колеге из наше и других школа, као и наши ђаци. Организатор Еко феста и излета је Економска школа из Чачка.

Nastavnici i djaci na Tepih livadi

   Били смо у насељу Митровац у Центру за посетиоце, а зати посетили резерват ''Црвени поток'', шуму прашумског карактера и у којој се налази тресетиште познато као ''Тепих ливада''.

Pogled sa Banjske stene

Затим смо пешачили до најлепшег видиковца на Тари, до ''Бањске стене''. Ту се пружа величанствен поглед на кањон Дрине, суседну Босну и Херцеговину и хидроелектрану ''Бајина Башта'' са језером Перућац. Након тога смо обишли језеро Заовине, где се налази природно станиште чувене Панчићеве оморике.

reka Vrelo i pobednici Eko festa

На крају смо уживали у лепотама необичне реке Врело. Други назив јој је године, јер има само 365 метара. Избија из јаког крашког врела у подножју Таре и после кратког тока улива се у Дрину. Пуни лепих утисака које није пореметило ни лоше време, вратили смо се у Чачак.

Горан Шипетић